Specialisten

Verkoop je huis sneller en met een beter rendement

Stel, je hebt je oog laten vallen op een nieuwbouwproject. Je moet echter wel snel knopen doorhakken, want er zijn meer kapers op de kust. Het is dan van belang dat je eigen huis snel verkocht wordt en het liefst natuurlijk tegen een zo hoog mogelijke prijs. Je kunt, voordat er foto’s worden gemaakt natuurlijk gaan opruimen, maar weet je zeker dat dat genoeg is? Zou je met een relatief kleine investering niet meer uit de verkoop van je huis kunnen halen? Je hebt immers maar één kans om een eerste indruk te maken.

Wanneer je een vastgoedstylist inschakelt helpt de styliste bij het verkoopklaar maken van je huidige woning. Dat kan met elk budget. “Het begint vaak met opruimen”, vertelt Maria Wolterbeek Muller van Wolterbeek & Muller Styling in Hengelo. “Soms moet er echter meer gedaan worden, om te zorgen je huis zo snel mogelijk verkocht wordt, tegen de beste prijs.” Bij verkoopstyling gaat het er namelijk om dat je een huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor een zo groot breed mogelijk publiek. “Dat bereik je door bijvoorbeeld te kijken naar de inrichting, persoonlijke spullen weg te halen en ‘discussiepunten’, zoals religieuze kenmerken of bont weg te halen. We benadrukken de positieve punten van het huis, we spelen de negatieve kenmerken weg. Goed gepresenteerd is immers beter verkocht!”

Soms kan het noodzakelijk zijn om bijvoorbeeld in de keuken frontjes te vervangen of een muur in een andere kleur te schilderen. “Dat druist wel eens tegen het gevoel van de verkopende partij in. Zij investeren liever niet teveel in huis huidige woning, omdat ze hun geld willen besteden in hun nieuwe woning. Met een kleine investering is het echter vaak wel mogelijk dat je kunt beginnen met een betere vraagprijs en dat je huis sneller verkocht wordt. Dan is die paar euro voor verf echt wel de moeite waard”, aldus Maria.

Als je je huis verkocht hebt en aan de slag kunt met je nieuwbouwproject hoef je nog geen afscheid te nemen van Wolterbeek & Muller Styling. Interieurstyling behoort ook tot de mogelijkheden. “Dan werk ik eigenlijk precies op de tegenovergestelde manier. Waar je bij verkoopstyling een huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor een zo groot mogelijke groep mensen, zorg ik bij de interieurstyling juist voor een zo persoonlijk mogelijk interieur, een interieur dat bij jou past!”

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.