Lokaal nieuws woensdag 18 maart 2020 Bron: Wonen in de Esch

Aangepast plan de Esch (maart 2020)

Op donderdag 30 januari jl. heeft de voorzieningenrechter de voorlopige voorziening betreffende het bestemmingsplan “De Esch Tubbergen” toegewezen; het bestemmingsplan is geschorst en het plan dient beter onderbouwd te worden voordat de start tot bouwrijp maken kan plaatsvinden. In lijn met het rapport van Stec groep ‘Behoeftetoets De Esch Tubbergen’, hebben we in het nieuwe plan de nadruk gelegd op de doelgroep starters en senioren. Het aangepaste plan wordt gepresenteerd op deze website en in de verkoopbrochure, welke bij Downloads is opgenomen.

Het vernieuwde plan de Esch voorziet in de kwalitatieve en kwantitatieve behoefte zoals deze in het rapport van Stec groep beschreven is. Zoals reeds bij jullie bekend, bieden de 51 nieuwbouwkavels ruimte voor 6 vrijstaande, 30 halfvrijstaande en 15 rijwoningen, die adaptief gebouwd worden. De verschillende ontwerpen van de basiswoningen (zie webpagina Woningtypes op de website) houden rekening met de wensen van starters, senioren en doorstromers. Deze ontwerpen dienen als referentie voor de bouwmogelijkheden. Een standaard grondgebonden woning kost €221.600 v.o.n. Seniorenwoningen bieden we aan vanaf €234.100 v.o.n. Er is uiteraard ook ruimte om rekening te houden met persoonlijke wensen en voorkeuren. In het plan zitten enkele huurwoningen. Deze zijn te huur vanaf €735 per maand, zodat huursubsidie tot de mogelijkheden behoort.  Wij verwijzen naar de prijslijst (zie downloads op de website).

Om de plannen voor starters en senioren nog aantrekkelijker te maken, is het mogelijk gebruik te maken van het energie leaseplan. Voor de toelichting van dit energie leaseplan verwijzen wij jullie graag naar de downloads op de website. Het energie leaseplan levert een aanzienlijke besparing op bij de totale investering, waardoor realisatie van een nieuwe woning op plan de Esch dan ook mogelijk is vanaf €206.600! Hierdoor kan op ruim 93% van de kavels voor halfvrijstaande en rijwoningen op de Esch al een woning gebouwd worden voor minder dan €250.000,-.

 

Bestemmingsplanprocedure

Het aangepaste plan de Esch wordt deze week bij de collegevergadering van de gemeente Tubbergen en op 20 april (vooralsnog) in de gemeenteraad behandeld. Binnenkort verwachten we ook een uitnodiging van de Raad van State voor een zitting waarin de beroepsprocedure wordt behandeld. Zoals reeds in de vorige nieuwsbrief is gecommuniceerd, volgt in beginsel zes weken na de zitting een uitspraak. Als de beroepen ongegrond worden verklaard, dan treedt het bestemmingsplan vervolgens direct in werking en kunnen de omgevingsvergunningen voor de bouw van de woningen verleend worden.

 

Meer weten over Wonen in de Esch

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tubbergen.

Aanmelden