Lokaal nieuws woensdag 10 juni 2020 Bron: Wonen in de Esch

Nieuwsbrief juni 2020

Update inzake de voortgang van nieuwbouwplan de Esch

We naderen steeds meer het einde van de bestemmingsplanwijziging. Deze week eindigt de termijn van zes weken voor de terinzagelegging van de aanvulling/wijziging van de bestemmingsplanstukken. Naar verwachting kunnen we binnenkort dus een uitnodiging verwachten van de Raad van State voor een zitting waarin de bodemprocedure wordt behandeld.

Inzake de hogere geluidsgrenswaarden heeft de Raad van State enige tijd geleden reeds een positief besluit genomen. Tegenstanders waren echter van mening dat de Raad van State voor dit onderdeel weinig gehoor aan hen heeft gegeven. Daarom zijn zij een zogenaamde verzetprocedure gestart wat tot gevolg heeft dat ze opnieuw door de Raad van State gehoord worden over dit onderwerp. De verwachting is dat de verzetprocedure geen negatieve gevolgen met zich mee brengt voor de bodemprocedure en dat alles dus nog conform planning (in de vorige nieuwsbrief beschreven) zal verlopen.

De verwachting is dat er in oktober dit jaar gestart kan worden met de bouw van de eerste woningen!

Nieuwbouwplan de Esch begint dan ook steeds meer vorm te krijgen. Zo is er ook veel gebrainstormd over de straatnamen van de nieuwe wijk. De dorpsraad is het al eens met onze voorstellen, maar er moet nog een collegebesluit genomen worden. De straatnamen hebben een grote link met de groene omgeving, de locatie en een knipoog naar het verleden. Is het geen eer om aan de Bloemenesch of Bomenesch te mogen wonen?

Inmiddels hebben zich een groot aantal optanten gemeld bij Building Design Architectuur en Bouwbedrijf Steggink om hun wensen door te nemen en meer te concretiseren. Heb je dit, als optant, nog niet gedaan? Neem dan binnenkort contact op met Romy Oerbekke van Building Design Architectuur. Het proces voor het ontwerp, de bouwaanvraag, prijsvorming met de aannemer en bouwvoorbereiding neemt namelijk ook enige tijd in beslag.

We gaan er samen een prachtige, groene wijk van maken!

Meer weten over Wonen in de Esch

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tubbergen.

Aanmelden