Lokaal nieuws dinsdag 10 november 2020 Bron: Wonen in de Esch

Nieuwsbrief november 2020

Gisteren waren we bij de Raad van State aanwezig voor de zitting van de bodemprocedure; de zitting waarin alle punten van het plan behandeld zijn en waarvan na afloop een eindoordeel door de rechter gevormd wordt of het bestemmingsplan de Esch onherroepelijk wordt.

Het was een erg lange zitting, veel verschillende onderdelen uit de bezwaren van de groep omwonenden kwamen aan bod. Echter werden veel punten ook al snel van tafel geveegd door de advocaat namens de gemeenteraad en De Esch B.V., maar ook door de rechters. We hebben dan ook een zeer goed gevoel aan deze zitting over gehouden.

Er zijn geen onderdelen die niet goed onderzocht of onderbouwd zijn en we verwachten over ongeveer zes weken dan ook een positief besluit van de Raad van State. De gebruikelijke reactietermijn van de Raad van State is zes weken na de zitting, maar kan nu in deze tijd ook iets langer duren. Na een positief besluit kunnen we starten met het bouwrijp maken, de vergunningaanvragen verstrekken en eindelijk invulling geven aan de woonwensen van de optanten!

Vanzelfsprekend houden we jullie op de hoogte!

Meer weten over Wonen in de Esch

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Tubbergen.

Aanmelden